4 мощни SEO инструмента, създадени специално за малък бизнес

SE оптимизацията е жизненоважна за всеки малък бизнес. Няма как да се очакват приходи и позитиви, без да е възможно потребителите лесно да намерят комерсиалния уебсайт и да извършват конкретно действие в него.

Не е лесно да се работи върху оптимизацията, но пък резултатите, които носи тя, са невероятни, при това – с малко ресурси. За съжаление, не могат да се дефинират конкретни стратегии в света на SEO, както е, например, при социалните мрежи. Тук всичко зависи от конкретния подход на оптимизатора, спецификите на бизнеса и поведението на неговите потребители.

Има, обаче, доста на брой SEO инструменти, които са създадени специално за нуждите на малкия бизнес с цел да му помогнат да се изкачи по-високо в резултатите от търсене. Вижте четири от най-добрите:

 

  • TinyRanker

 

Много бизнеси комбинират различни инструменти в оптимизацията на своите уебсайтове. TinyRanker е платформа, която събира на едно място всичко нужно за SEO управлението на един сайт. Сред свойствата на TinyRanker е възможността за проучване на ключови думи с цел създаване на съдържание. Изисква се единствено да въведете url адреса на сайта си и ще получите разнообразни предложения, както и подробни статистически данни за всяка фраза.

Платформата дава поглед и върху конкуренцията, нейните позиции и ключовите думи, които използва в стратегията си. Предоставя и имейл отчети, интеграция с Google Analytics и лесен за управление интерфейс, а най-хубавото е, че може да се пробва безплатно за 30 дни.

 

  • SEMrush

 

Нито един списък със SEO инструменти не е пълен, ако в него не присъства SEMrush. Това е едно от най-мощните приложения за анализ на конкурентите и собствения сайт. Съдържа свойства, свързани с анализ на ключови думи, одит на сайта, инструменти за социалните мрежи, SEO насоки и още много неща.

На практика, с това приложение бихте могли да отнемете сериозна част от трафика на конкуренцията, ако използвате по възможно най-разумен и ефективен начин предоставената информация. С малко повече търпение ще разберете как действат вашите противници и след това ще го обърнете срещу тях.

 

  • Scoop.it

 

Съдържанието е един от най-важните компоненти на SEO и неговото качество пряко влиее върху позициите в резултатите от търсене. За съжаление, повечето собственици на малък бизнес не разполагат с времето и възможностите да създаватдостатъчно добро и разнообразно съдържание за своите маркетинг цели. Точно тук идва на помощ Scoop.it.

Платформата помага да се измисли атрактивно и полезно съдържание без твърде много усилия, както и да се намерят по-бързо идеи за писане. Услугата предоставя информация за интересни и често търсени теми от потребителите заедно с предложения за подходящи ключови думи. Scoop.it също така дава буквално неограничени възможности за управление на съдържанието, планиране на публикациите, измерване на тяхната ефективност и подробен анализ.

 

  • WooRank

 

Използването на инструмент като WooRank гарантира, че сайтът отговаря на всички SEO стандарти, така че да се откроява в търсачките.

Това е интуитивен уеб-базиран софтуер, който дава ценна информация за силните страни на уебсайта и неговите слабости. Изважда на показ подробни данни, както и съвети за решаване на различни проблеми и насоки за по-добра оптимизация. Показателите, анализирани от инструмента, са свързани с оптимизация за мобилни устройства, социалните мрежи, използваемост и още много други SEO характеристики.

Софтуерът дава възможност и за анализ на конкуренцията и по-лесно изграждане на SEO стратегия. Може да бъде изпробван безплатно за 14 дни.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *