Що е то маркетинг?

Що е то маркетинг?

Що е то маркетинг?
1. Виждате прекрасно момиче на парти. Отивате при нея и казвате:„Аз съм много богат. Омъжи се за мен!“ – това е директен маркетинг.
2. Вие сте на парти с куп приятели и виждате прекрасно момиче. Един от приятелите Ви отива при нея и Ви посочва, като й казва:“Той е много богат. Омъжи се за него!“ – това е реклама.
3. Виждате прекрасно момиче на парти. Отивате при нея и взимате телефонният й номер. На следващият ден и се обаждате и казвате:“Здравей, аз съм много богат. Омъжи се за мен!“ – това е телемаркетинг.
4. Вие сте на парти и виждате прекрасно момиче. Ставате, изтупвате се, оправяте якичката и затягате вратовръзката си, отивате близо до момичето и я поливате без да искате с питие. След това й подавате кърпичка, взимате й чантата, която тя изпуска или забравя, предлагате й да извикате такси или да я закарате до вкъщи, отваряте й врата на колата и казвате:„Между другото, аз съм много богат. Ще се омъжиш ли за мен?“ – това е ПР.
5. Вие сте на парти и виждате прекрасно момиче. Тя се доближава към Вас и казва:„Господине Вие сте много богат. Ще се ожените ли за мен? – това е разпознаване на бранда.
6. Виждате прекрасно момиче на парти. Отивате при нея и казвате:“Аз съм много богат. Омъжи се за мен!“ Тя без да се замисли Ви удря здрав шамар. – това е обратна връзка с клиентите.
7. Виждате прекрасно момиче на парти. Отивате при нея и казвате:“ Аз съм много богат. Омъжи се за мен!“ Тя обаче Ви представя на мъжа си. – това е несъответствие в търсенето и предлагането.
8. Виждате прекрасно момиче на парти. Отивате при нея и преди изобщо да сте казали нещо, друг я заговаря преди Вас и казва:“Аз съм много богат. Ще се омъжите ли за мен?“ и тя си тръгва с него – това е конкуренцията, която изяжда Вашият пазарен дял.
9. Виждате прекрасно момиче на парти. Отивате при нея и преди да сте казали:“Аз съм богат. Омъжи се за мен!“, пристига жена ви – това е ограничение за навлизане в нови пазари.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *