Шофьор на Мерцедес стана хит в социалните медии

Шофьор от град Монтана с не особено нов модел автомобил Мерцедес успя да събере погледите на всички в Приморско, както и да предизвика вълна от коментари във Фейсбук.

Атракцията беше забелязана пред един от малките семейни хотели в центъра на курорта, където семейството от северозападна България беше отседнало. Явно семейния автомобил е голяма ценност и не заслужаваше да се пече под ярките слънчеви лъчи. За целта беше старателно покрит с килим, губери и стари китеници, специално подбрани за целта. Така създадената карикатура на автомобил беше паркирана и кротко си седеше на тротоара в Приморско. Докато собственика на немската кола обираше подигравките, автомобилът събираше снимки, лайкове и коментари в социалните мрежи. Кадър се превърна моментално в хит в социалните мрежи.

„Липсват само кашоните по гумите!”, със сълзи от смях коментират минаващите очевидци на забавната гледка.

„Не вярвах да видя такава гледка в България“ – коментира момиче от тълпата.

„Може ли да караш кола за 10 хиляди лева с парктроник, бордови компютър и въздушно окачване, а главата ти да е празна кратуна и да направиш такова шоу“ – това беше коментар на механик от близкия автосервиз за ремонт и рециклиране на автомобилни въздушни възглавници. Монтьорът добави – „При нас всеки ден правим подобни коли и знам, че рано или късно всички автомобили от високия клас на Мерцедес се нуждаят от нашата намеса. Доколкото виждам този Мерцедес няма проблем с въздушните възглавници и е в движение. Защо тогава го е покрил като чучело?“

Коментарите в социалните мрежи бяха още по-закачливи.

„Да си купиш Мерцедес с въздушно окачване, кожен салон, компютър, навигация и още 100 екстри, но да не дадеш 350 лв. годишно за каско на тази кола е истински смех. Явно я пази от градушката.“

„Тази арт инсталация да не е от някой северозападен художник? Хайде на вирала.“ – коментира активист на Туитър.

„Не мога да проумея това?! Значи живееш в панелка с кюмбе, носиш си бурканите с ядене на плажа, но не позволяваш на вредните UV лъчи да повредят ръчно пастирания Мерцедес с вълнен терлик.” – коментира друг потребител във Туитър. Трети иронично питат дали багажникът не е завит с чипровски килим, а други се чудят дали човечецът си е домъкнал килимите и пътеките от Монтана или влизали в цената за нощувката му в Приморско. При всички положения подобна гледка изглежда повече от абсурдно и е доказателство на максимата, че човек може да излезе от селото, но не и селото да излезе от него. А сарказмът по отношение на собственика на автомобила е повече от заслужен.

Leave a Reply