Как пътна помощ може да ни спаси в точния момент

patna_pomoshtВие може и да си мислите, че когато сте в своя автомобил, всичко е под контрол. Чувствате се уверени, знаете, че колата е преминала редовен технически преглед, а вие самите имате достатъчно опит и подготовка зад волана.

Тези фактори безспорно са важни, но не винаги са достатъчни и не гарантират, че пътуването ви ще премине безпроблемно. Просто защото на пътя има и други участници и дори вие да карате внимателно, а колата ви да се държи стабилно, някой не толкова добър шофьор може да ни вкара в кофти ситуация.

Потенциалните причини за авариите на пътя могат да бъдат много. Една малка неравност на пътя, случайно излязло на шосето животно, временно неразположение или невнимание на шофьора.

Затова запознати съветват шофьорите да са много по-добре подготвени и още преди да потеглят на път да планират внимателно пътуването. Проверката за наличие на аптечка и резервна гума може да се окаже от важно значение. Предварителното информиране за услуги за пътна помощ също.

Любопитно е, че повечето шофьори дори и не помислят за пътна помощ, преди тя да им е потрябвала. При все, че когато им се наложи да ползват такива услуги, това често е от критично значение.

Предварителният преглед на опциите и цените на пътната помощ, както и проверката в интернет може да бъде от голяма полза. Не само защото така ще разполагаме с номер и информация, ако наистина ни потрябват. Не по-малка причина е, че така ще сме запознати и с различните алтернативи и ще знаем кои са най-изгодните цени за пътна помощ.

Този фактор не е без значение, защото е всеизвестно, че когато човек е в критична ситуация и има спешна нужда от каквато и да е помощ, той е най-уязвим за надценки и най-лесно се съгласява да плаща по-големи суми, без да мисли за алтернативните варианти. Независимо дали става въпрос за закъсал автомобил на пътя, или за малка повреда, липса на ток в акумулатора или нещо друго – в крайна сметка винаги става въпрос за пари.

Затова по-опитните шофьори съветват да се информираме предварително за различните варианти за пътна помощ, да разберем кои са най-изгодните и на най-достъпни цени, след което да съхраним на достъпно място техните телефони, сайт и други контакти.

Този превантивен подход в бъдеще може да ни спести много главоболия и не на последно място – да се окаже от важно значение за портфейла ни, ограничавайки нашите разходи за пътна помощ в рамките на разумното.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *