Как да обзаведем баня за детето

В началото всичко е приемливо и обзавеждането може да бъде всякак. Но когато в семейството ви се пръкне нов член, целият интериор и местоположение на мебелите трябва да се погледнат под друг ъгъл. По такъв начин трябва да наредите нещата в банята, че да няма и най-малък риск детето да падне и да се нарани някъде. Как да наредим нещата по такъв начин, че да бъде най-безопасно за най-малките членове от семейството?

Децата още от съвсем малки си създават свои навици. Ако искате детето ви да расте здраво и възпитано, то личната му хигиена е много важна. Да влязат в банята и да измият ръцете преди хранене, трябва да стане техен навик. Както и редовното ходене на тоалетна. За това е добре да намерите ново място за всички препарати – шампоани, почистващи, балсами и други. На недостъпно за детето място. Вземете си по-високи шкафове или сложете такива, които се отварят трудно. Направете ръбовете на мебелите заоблени. Така ще бъде по-безопасно, ако детето се подхлъзне и удари. В магазините се продават предпазители от пластмаса за ръбовете. Те също са алтернативен вариант. Никога не оставяйте ключа за банята отвътре. Така няма опасност някой път детето да се заключи и да не може да излезе.

Какви други неща можем да променим в банята, за да предпазим детето си и то да се чувства добре? Можете да залепите тапети с детски рисунки над тоалетната чиния. Или да сложите закачалки с формата на всякакви животни, които ще зарадват детското око. Всяко дете си има свои любими герои – направете декора в банята с тях. За да превърнете къпането в любима част за децата, сложете малка вана или удобно столче, например. Ако пък имате голяма баня и разполагаме със средства, тогава изградете детска тоалетна в помещението. Така – хем детето ще бъде в безопасност, хем ще му бъде интересно.

Източник: https://bania24.com

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *