Как да направим популярен един сайт

Когато човек реши, че ще присъства активно в интернет с идеите, стоките или с услугите, които предлага, резонно първата стъпка за това е да поръча изработка на сайт, пред който да ги афишира. Решават се проблемите с избора на хостинга и домейна, с дизайна и съдържанието. Не по-маловажно е обаче и как ще популяризирате новата си интернет страница, а за това има няколко основни способа.

Потребителите са любопитни и активни, но и хора, чието внимание лесно можем да загубим. Затова и сайтът трябва да бъде обновяван редовно, да се добавят нови аспекти в съдържанието. За да имате силен трафик към сайта си, потребителят трябва да бъде изненедван с нещо ново, така че сайтът трябва да е динамичен, разчупен и атрактивен. Само така ще накараме посетителите да се върнат отново към него, а в същото време ще „зарибяваме“ и още нови посетители.

Когато в сайта има интересни текстове и илюстративен материал, той не само задоволява потребностите на потребителя, но и дава възможност и на другите интернет сайтове да линкват към вашия и ще имате по-добри резултати при класирането в интернет търсачките. Точно затова трябва да сте взискателни и самокритични при обновяване на съдържание, за да привлечете внимание, а не да отблъснете посетителя с клишета, стара информация или публикации, поставени там самоцелно.

Многото посещения са хубаво нещо, но не се случват от само себе си. Затова, щом сайтът е готов, прибавете го по различните социални медии, мрежи и уеб директории, за да привличате допълнителен трафик. Всеки по- интересен текст или снимка в страницата трябва да фигурират в артикъл директориите. В същото време ако те са наистина забележителни, много вероятно е някой да ги хареса и да пожелае да ги качи и на своята страница, откъдето също ще се отклонят към вас нови посещения.

За да не е сайтът ни самотен и съществуването му да не се превърне в самоцел, открийте и други уеб страници, сходни на вашата и поствайте в тях коментарите си, които намирате интересни, ползотворни и заинтригуващи. По този начин също ще добавите нов трафик към своя сайт и още по-бързо ще популяризирате съществуването му.

Обратната връзка с потребителите също е инструмент, който може да се използва изключително успешно, а и градивно, при налагането на вашия собствен уеб сайт. Отговаряйте на всички коментари в сайта си, давайте отговори на въпросите на посетителите, връщайте имейлите, които получавате.

Разбира се, всичко от гореизброеното е възможно едва тогава, когато удобно сте се настанили в нишата, която ви е най-полезна, интересна и позната. Какъвто и да е видат на сайта ви, той е направен с определени цели, поднася определени теми и търси определена публика.

Този принцип трябва да бъде избегнат и при рекламите в сайта. Разбира се, че за вас е добре, други хора да рекламират през вашия сайт, но подбирайте внимателно рекламодателите си, за да осигурите естетика, добър тон и прегледност на страницата, без тя да е претрупана с всевъзможни рекламни банери, сред които посетителят може да се изгуби, да се обърка и да напусне сайта.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *