Има ли един колонен климатик външно тяло

Много често хората, които тепърва се запознават с различните видове климатици, бъркат мобилния климатик и колонния. С помощта на експертите от Eclima.bg, в този текст ще внесен пояснение каква е разликата между двата вида и това дали реално един колонен климатик има външно тяло.

Основните разлики между колонен и мобилен климатик

Най-голямата разлика между двата вида, е че колонния климатик не може да се мести, докато мобилния е създаден специално да предостави на потребителя тази свобода. Друг важен аспект е това, че при мобилните климатици няма външно тяло докато клоннине климатици имат и чрез това се постига тяхната огромна ефективност.

Колония климатик като най-ефикасен и мощен от всички

Причината да сте срещали подобни климатици в големите зали, офиси и големи помещение, е тъй като те са единствената добра алтернатива на централната климатична система. Въпреки, че са по-скъпи от стенните климатици, те все още са значително по-неангажиращи финансово и монтажно от централните климатици.

Тяхната височина позволява за значително по-добро разпределение и циркулация на въздуха, което не може да се каже за мобилните климатици. Факта, че колонните модели имат външно тяло, означава, че могат много добре да охлаждат и изстудяват едно помещение над 100кв.м.

Друго предимство е това, че заемат доста малко подово пространство, като така могат да паснат на всякакви места, особено на такива, на които трудно може да се сложи нещо друго. Комбинацията от мощност, ефективност, удобство на ползване и премахване на кондез от въздуха, правят тези климатици доста добър избор за всеки, който има нужда от пълноценно освежаване на въздуха.

Един недостатък, е че резервоара за събиране на конденз се пълни доста често, особено през зимата и при наличието на много хора в помещението. Този колектор трябва да се изпразва на 3-4 часа, което означава, че все пак има някакъв ангажимент към оперирането на модела.

Мобилните климатици и тяхната история

Що се отнася до мобилните климатици, те разполагат със сравнително малко тяло, което може да бъде местено. Проблема при тях, обаче, е че са изключително шумни, консумират доста енергия и че при тях се изисква пускане на вентилационна тръба през отвор в стената, прозореца или комина.

Продукта е предназначен за охлаждане, и не е особено ефективен при затопляне на помещението, което го прави не особено добър избор при нужда от постоянно ползване. Най-голямото му предимство е това, че реално може да бъде местен, и че не се изисква монтаж към стена, но за сметка на това пък заема място на пода.

Ако искате да изберете по-добрия модел колонен климатик, то Eclima.bg са правилното място за вас – те не са разбират от климатици, но и знаят как да ви помогнат при труден избор.

Leave a Reply