Изкопна техника и минибагери под наем

mini bager 2Строителният бизнес отново се възражда в последните години и броят на площадките и обектите за строеж непрекъснато се увеличава. Много са предприемачите, които желаят да се възползват от тази позитивна тенденция в бранша и да стартират свой собствен бизнес в тази сфера. Проблемът, обаче, е, че е нужен доста сериозен капитал, за да се започне подобна дейност. Дори и да допуснем, че притежаваме нужните познания и квалификации, за да управляваме строителна компания, ще бъде изключително трудно да намерим средства за нейното финансиране.

Две са основните и най-натоварващи пера на разходите за една нова фирма за строителство. Единият е ясен – възнагражденията и осигуровките на работниците. Те текат непрекъснато и стига приходите да са стабилни, се покриват сравнително безпроблемно. По-тежки са началните разходи за строителна техника и оборудване. Те трябва да се направят почти наведнъж, а размерът им е изключително сериозен, особено ако искаме да разполагаме с най-модерните и ефикасни технически средства.

Приложим вариант за новостартираща компания е да потърси финансиране от банка. Проблемът е, че одобрението за кредит се постига трудно, а дори и да ни бъдат отпуснати пари, те рядко са в пълния размер на началните разходи. Тогава трябва да се намери точния баланс и да се закупят само задължителните машини и инструменти. За останалите трябва да се търсят алтернативи. Често срещана практика е наемането на изкопна или друга техника.

По този начин разходите стават доста по-ниски и поносими. Под наем се предлагат много видове машини – кранове, валяци, багери и минибагери и други. Предлаганите технически средства освен разнообразни са и сравнително модерни и много ефикасни. Това особено важи за минибагерите.

Тяхното предназначение е свързано с изкопни дейности в места с трудна достъпност. Освен това са мултифункционални и лесно адаптивни към многообразни видове работна среда. Могат да функционират с различни типове чукове, кофи и други допълващи аксесоари. Благодарение на своя размер малките багери са способни да достигат почти всякакви локации, които са невъзможни за по-големите изкопни машини. Друго изключително тяхно предимство е високата им степен на мобилност. Мини багерите лесно се транспортират с неособено големи камиони, а също така могат да се движат и на собствен ход по бетон и асфалт, без да повреждат настилката.

Като прибавим към всичко това и изгодната цена, на която повечето фирми предлагат малки багери под наем, можем да заключим, че те са чудесна алтернатива както за новостартиращи фирми, така и за по-опитни играчи на пазара. Дават възможност работата да бъде свършена бързо и качествено, без да се правят големи инвестиции. Добри оферти за минибагер под наем може да получите от сайта kurtia.com. Позвънете още сега на 0896 67 43 22 и направете своята заявка.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *