Защо се подава ток на автомобила?

Случвало ли ви се е колата ви да не иска да запали? Причините за това могат да бъдат многобройни и ако проблемът е сериозен, ще има нужда от ремонт. Но понякога акумулаторът се изтощава и се налага само подаване на стартов ток, което не отнема много време, ако се извършва по правилния начин и от човек, който си разбира от работата. Разбира се, винаги можете да позвъните на приятел, съсед, който разполага с кабели и да ви помогне в дадения момент. Но ако изпаднете в ситуация, която е далеч от дома ви и не можете да разчитате на близък, то тогава се обадете на пътна помощ или специализирана компания, която извършва тази услуга.

Подаването на стартов ток отнема около 10-20 минути в зависимост от автомобила и дали той е на дизел или бензин, защото ако е на дизел, ще е нужно по-силен стартов ток, а бензинът пали по-бързо и лесно. Зависи също така и колата колко електроника има. Ако акумулаторът, който се зарежда е здрав, то автомобила ще запали за 2-5 минути.

         Можете да разчитате на професионално отношение с висококачествено оборудване  независимо дали сте с лек автомобил, джип или бус. Търсете фирма, която разполага с дебели 4 квадрата и дълги 5 метра кабели, което позволява запалването на мощни дизелови двигатели, които изискват мощен стартов ток. Ако имате проблем с алтернатора и не зарежда акумулатора на място може да бъде извършен и лек ремонт, като хлабава маса, не добър контакт на кабела стигащ до алтернатора, скъсан или хлабав ремък. Друг вариант е и репатрирането до избран от вас сервиз, ако проблемът е по-сериозен.

         Подаването на стартов ток на автомобила е решение, когато акумулаторът е изтощен и претоварен и за да заработи отново има нужда от енергия. За тази процедура се доверете на професионалните услуги на специалист, за да сте сигурни в добре свършената работа.

Leave a Reply