Пет неща, които милионерите правят по различен начин от всички останали

Надали са много хората, които биха казали, че не искат да бъдат милионери. Но за да стане човек такъв, не винаги трябва да следва някакви правила. Оказва се, че самосъздалите се милионери са склонни да практикуват различни навици или да проявяват особености, които в крайна сметка им помага да изградят богатство. За разлика от общоприетото мнение, че милионерите пръскат парите си по екзотични пътешествия, събирания с алкохол и красиви жени или обикалят света с яхтата си, се оказва, че много от тях прекарват повече време, фокусирайки се върху личностния растеж, планирането на инвестиции, работа и по-малко време в сън.

Наред с това те следват своя стратегия за трупане на богатството си, пестят, доколкото е възможно, и търсят начини да увеличат притока на доходите си. Що се отнася до инвестициите, милионерите обичат нискоразходните индексни фондове и недвижимите имоти. Те също са склонни да бъдат пестеливи. Така например, вместо да купуват скъпи вещи, те са по-склонни да наемат.

Ето какво отличава милионерите от всички останали – освен нетна стойност от седем до девет цифри .

Пестеливи са

Икономичността – стремеж към спестяване, по-малко харчене и придържане към бюджет – е един от факторите на богатството, които помагат на милионерите да трупат богатство. Факт е, че те имат свободата да харчат, но всичко това те го правят с мисъл за утрешния ден.

Имат ниски разходи за жилище

Ярък пример за пестеливост е, че милионерите обикновено живеят в дом и квартал, които лесно могат да си позволят. Голяма част от тях признават, че никога не са купували жилище, което да струва повече от три пъти годишния им доход. И още един факт. Не винаги е задължително богатите хора да са свързани с лъскави коли, имения или супер бързи яхти. Дори да посещават хубави места и екзотични острови, те са по-склонни да вземат лодки под наем, вместо да купят такава.

Спестяват голяма част от доходите си

Пестеливостта и живеенето в достъпен дом дава възможност на милионерите да спестяват. Те осъзнават, че доходът не винаги може да бъде безспирен, затова трябва да спестят. Средният милионер има 64% съотношение приходи-разходи, което дава възможност за инвестиции.

Бюджетират

Милионерите са в състояние да бъдат пестеливи и да пестят, без да бюджетират. Те изкарват много и имат самоконтрол, което е много важно.

Те развиват множество потоци от доходи, което им позволява да растат експоненциално нетно.

Инвестират в недвижими имоти

Инвестирането в недвижими имоти изглежда като естествен резултат, след като основите се покрият и се генерират излишни приходи. Това е може би най-логичният ход, а финансовите предимства от инвестирането в недвижими имоти са много: положителен паричен поток, поскъпване по отношение на стойността на жилищата, доходност и данъчни предимства.

Leave a Reply