Задължителните аксесоари за домашна тренировка

Когато става въпрос за фитнес тренировки повечето хора се оправдават, че нямат време за такива. Времето до отиване до фитнеса, заниманието там, прибиране, къпане отнема поне 2 часа, а не всеки може да отдели това време.

Но не и ако има домашен фитнес у дома. Разбира се, не става въпрос да слагаме бягаща пътека, гладиатор, куп тежести и стена за катерене, а за няколко много елементарни уреда, които може да се купят от всеки спортен магазин или сайт, достъпни са в ценово отношение, а ако се използват редовно, ще доведат и до очаквания ефект.

Спортни екипи

Това е номер 1 в списъка за домашни тренировки. Дори да се упражнява джогинг или пилатес, т.е. за които не се изискват особени уреди, качествените спортни екипи са задължителни. Когато са направени от материи, които позволяват на тялото да диша, тренировката ще бъде по-лесна и по-ефективна. Хубаво е човек да има поне 3, които да сменя всеки ден.

Тежести за ръце и крака

Те са подходящи за по-напредналите с тичането или ако трябва да се увеличи ефективността на тренировката. Обикновено те са с тежест от 0,5–1 килограма, но са напълно достатъчни, за да се усети по- голямото натоварване.

Тежко въже за скачане

Според проучване само 10 минути скачане на въже могат да бъдат еквивалентни на 30-минутен джогинг? А когато самото въже тежи, тогава ефектът е още по-голям.

Еластична лента

Много хора пренебрегват лентите, но те са чудесни, за да се постигне по-голямо съпротивление по време на тренировка. С тяхна помощ могат да се тренират всички мускулни групи (гърди, ръце, мускулите на краката и задните части), помагат за коригиране на фигурата, както и да се горят много калории.

Медицинска топка

Прост универсален фитнес инструмент, 10-килограмовата медицинска топка е чудесна за вдигане, хвърляне и удари, за подобрение на силата.

Дъмбели/ гири

Хубаво е в домашния фитнес да има поне няколко различни като килограми дъмбели – 1 кг за начинаещи, 2-5 кг. за средно напреднали и над 5 кг за напреднали.

Пудовка

Още един пренебрегван уред, който е прекрасен за куп силови упражнения.

Балансираща топка

Тя помага за укрепване на тялото и за увеличаване на координацията на движенията, позволява тренировка на дълбоките мускули и развива чувството за равновесие.

Плъзгачи

Плъзгачите подобряват класическите упражнения с телесно тегло като напади, планински катерач или плъзгане до поза „куче“ за тренировка на коремните мускули.

Постелка

Независимо дали ще се използва за йога, за разтягане или за омекотяване на скачанията при HIIT тренировка, качествената и издръжлива постелка е незаменим аксесоар.

Leave a Reply