LEGO, Asphalt и още много мобилни преживявания от Gameloft

Игрите за смартфони придобиват все по-голяма популярност, след като умните телефони станаха неизменна част от нашето ежедневие. Поради тази причина Gameloft имаше силно присъствие на E3 – най-голямото гейм изложение на годината, което се провежда всяко лято в Лос Анджелис. Тогава компанията повдигна булото над някои от новите си заглавия.

LEGO мания

Една от най-големите новини е обявяването на мобилна LEGO игра. Популярните датски конструктори са дали лиценза на Gameloft и в момента френският разработчик работи по заглавие базирано на тях. Допълнителни детайли относно играта все още не са известни, освен доста забавен и красив трейлър.

Това, което Gameloft намеква е, че тя ще включва фигурки от всевъзможни епохи, години и поредици на LEGO. Което може да предизвика силни носталгични чувства сред по-порасналата аудитория.

LEGO: Heroes Unboxed не е единствената игра, която ще е базирана на лицензирането на популярни франчайзи. Gameloft има голям опит, като в момента едно от последните заглавия в тази посока е Sonic Runners Adventures и Paddington Run. Компанията разработва още поне две игри, като използва известни герои на Disney. Това са Disney Majestic Quest, в главната роля влизат всички принцеси от анимациите на медийния гигант. Както и Disney Gateway Blast, в който героите от различни поредици на Disney оживяват в нова, по-модерна стилистика.

Asphalt се пренася за Nintendo Switch

Другата голяма новина от E3 е, че Gameloft пренася най-популярната си поредица Asphalt за хибридната конзола Nintendo Switch. Компанията представи версия на последната девета серия, която включва графика съпоставима с холивудска продукция и допълнителни, ексклузивни супер коли, които потребителите могат да карат на различни писти.

Така, Gameloft следва тенденцията да представи своите заглавия за възможно най-много платформи, след като Asphalt 9: Legends е достъпна за смартфони под Android и iOS, устройства под Windows и сега – Nintendo Switch.

Българската връзка

Gameloft има силна българска връзка, тъй като френският гигант има свое студио в страната, което отваря врати още през 2004 г. То има зад гърба си няколко почти самостоятелни заглавия като March of Empires, War Planet Online, World at Arms и др. Gameloft София има доста силен статут в групата на мобилния разработчик. В момента в българското студио работят над 200 души, програмисти, художници, дизайнери и различни други специалисти. Като непрекъснато търси нови таланти в различни сфери.

Gameloft София обяви, че работи по нов проект, който заради ранния стадий на разработка не може да назове. Затова и тази игра не присъстваше сред списъка на E3.

Leave a Reply