Усмивката води до щастлив и дълъг живот

Всеки един от нас е чувал много фрази и поговорки за смеха и усмивката, защото през вековете те често са помагали на хората да се справят с трудностите и предизвикателствата на живота. Фразата „ Светът е оцелял, защото се е смял“, има своята дълбока истина изпитана във времето. Историята ни показва, че в миналото, както и сега, ежедневието ни е пълно с много изпитания и трудни моменти, в които е нужно да се съхраним и да съберем сили, за да се справим. Тогава на помощ може да дойде смехът, който има силата да зарежда с енергия и да прави така, че всичко да изглежда по-хубаво и светло. Не случайно Айнщайн е казал, че когато ти е най-трудно се оплези на живота и го погледни от смешната му страна, така ще ти стане по-леко на сърцето и ще можеш да видиш решенията на проблемите. По темата Ширинан е писал много в своите книги на духовна тематика , като в книгата „Да откриеш щастието вътре в себе си“ отделя специално внимание на усмивката и нейното енергийното и въздействие върху човека.

Съществуват и други известни изрази като този: „Усмихни се на живота и той ще ти отвърне със същото“, който разкрива един от основните закони на вселената, претворен в умението да се усмихваме, който гласи, че каквото дадеш, това ще получиш или казано по друг начин, подобното привлича подобно. Откъдето и да погледнем, смехът и усмивката са много важни и ценни инструменти, които ние хората не бива да забравяме да използваме в ежедневието си, като се стремим все повече да се усмихваме. Това помага не само на нас самите, като ни зарежда положително, но и на околните, като ги даравя с надежда, добро настроение и любов.

Учените в своите изследвания са открили, че смехът има благотворно влияние върху здравето и физиката, защото когато човек се смее, тялото произвежда много хормони на щастието, регулира и балансира метаболизма, а също така кара хората да изглеждат по-красиви и млади.

Освен всичко дотук, може да се каже също и, че усмивката е проява на сила и вяра в доброто развитие на нещата, защото е лесно човек да се усмихва, когато в живота му нещата вървят добре, но се изисква силна воля и вяра за да се усмихваш, тогава когато си изпаднал в трудност.  Затова, ако искате дните ви на Земята да минават по-пълноценно и леко, се научете да се усмихвате често и да раздавате положителната си енергия и любов на останалите чрез усмивката си, която умее да отваря врати за нови възможности и приключения.

Leave a Reply