С какво да съчетаем дамските ежедневни обувки

Дамските ежедневни обувки са сред най-предпочитаните на пазара и за това разнообразието при тях е изключително голямо. В подобен случай обаче изборът за всеки от нас е много труден и объркващ, така че сега ще разберем как да се ориентираме, как да съчетаем новата си покупка с начина ни на обличане и как да определим правилните за крака ни размери?

Как да изберем дамски ежедневни обувки

Когато правите своя избор, на първо място обърнете внимание на качеството на подметката. Тя трябва да е изработена от мек гъвкав материал, който да осигурява достатъчно комфорт и удобство при по-продължително носене. Това е особено наложително при летните и спортни модели. При избора не пренебрегвайте ортопедичните свойства на стелката, както и добрата фиксация, което пък улеснява ходенето и не изморява краката. 

Материалът за изработката на дамските ежедневни обувки трябва да е здрав и надежден, който да осигури дълготрайност и комфорт на крака. За пролетта и лятото са подходящи олекотените женски модели на нисък ток или сандалите на платформа. За есента заложете на затворените и изработени от естествена кожа.

С какво можем да ги съчетаем

Дамските ежедневни обувки се характеризират с повишено удобство и са подходящи за разходки, излизания с приятели, за ходене на работа и т.н. В тази категория влизат балеринките, сандалите, кецовете, маратонките и т.н. Те трябва да са удобни, стилни и да внасят доза елегантност. Това с пълна сила важи и за дрехите. Най-предпочитани са анцузите и ластичните дрехи, даващи усещане за лекота и подвижност, особено през есента или зимата. В подобен случай, дамските ежедневни обувки, като боти и ботуши са добър избор.

През пролетта и лятото обаче се носят по-тънки и осигуряващи прохлада дрехи, като тениски и къси гащи, клинове, топове и т.н. В подобни случаи, олекотените модели на платформа или на нисък ток, откриващи крака и осигуряващи му естествено проветрение, са добър вариант.

Как да изберем правилния размер за нас

Много хора се чудят, дали в даден магазин номерата си отговарят и ще съответстват ли на крака. Ето няколко варианта, с които да проверите: 

  1. Необходимо чрез шивашки метър да се измери дължината на стъпалото и да се остави например половин сантиметър аванс. Така при онлайн пазаруване имате възможност да проверите на база дължината на стъпалото си кой номер носите
  2. Върху картон на бос крак да очертаете с молив стъпалото си и след това да го изрежете. Отивайки в магазина, ще можете на база този шаблон да определите кой номер ежедневни дамски обувки носите
  3. Препоръчително е физическото изпробване да стане и на двата крака и по възможност в края на деня, когато крайниците ни са малко по-подути отколкото сутрин.

Leave a Reply