Стъклена баня – модерно и стилно!

Напоследък модните тенденции се изменят във всички сфери, включително и интериорния дизайн. Последния писък на модата, свързан с обзавеждането и устройството на дома е стъклената баня. И не, това не е метафора, говорим за истинско стъкло – навсякъде!

Мивката от стъкло е изключително екзотичен елемент в банята. Такъв избор се съчетава със стъкло, от което е направена приставката на смесителната батерия. Ако се чудите кой е подходящият цвят за такава баня, отговорът е синьо. Този цвят се хармонизира по уникален начин със стъклото и носи спокойствие на очите и психиката. Подходящо допълнение е стъклен плот, на който може да подредите своите козметични принадлежности и други лични потреби. За изтънчените естети в допълнение може да предложим да се монтират и прибавят към плота метални накрайници, крачета, които прекрасно да се допълват към шкаф, направен от тъмен материал, върху който е поставен самият плот.

Огледалото като един от отличителните елементи на банята, не е за пренебрегване. В такава баня ще подхожда голямо кръгло огледало, което в края да акцентира със затъмнен блясък. Ако банята се къпе в светлина през деня, отразявайки се в огледалото ще се постигне невероятен ефект. Вечерта е не по-малко важна, затова трябва да поговорим и за осветителните тела. Красивото изкуствено осветление, съчетано със стъклото ще превърне помещението в приказка.

А сега си представете това райско кътче с една прекрасна вана и ароматерапия. Вашата баня има потенциала да се превърне в уникално кътче на удобството, в което да останете сами, да се отпуснете, да помислите, да си починете, ако щете дори да работите от вкъщи. Всяко семейство заслужава да има едно такова помещение в дома си, където да се отпусне и да избяга от ежедневието. Стъклото – новата модна тенденция в интериора на банята.

Източник: bania24.com

Leave a Reply