Националната лотария в Казахстан получава подкрепа от Scientific Games

Казахстанската национална лотария ще използва услугите на доставчик за игрални технологии, базиран в Ню Йорк, Scientific Games Corp. като изключителен доставчик за лотария.

Scientific Games обявиха, че планират да представят мигновени игри, на около 3000 търговци на дребно в Казахстан, като изключителен доставчик на Националната лотария.

JSC Satty Zhuldyz оперира Национална лотария в Казахстан с 15-годишен договор, сключен през февруари 2017 г. Александър Тен, президент на Satty Zhuldyz, каза, че предложенията на Scientific Games ще им позволят да “донесат лотарийното забавление в Република Казахстан“.

Освен огромната стойност на забавленията за играчи, надеждата е, че лотарията ще донесе важни приходи на правителството, за да подкрепи Министерството на спорта и културата в Казахстан, включително олимпийския екип на Казахстан.

Главният изпълнителен директор на Scientific Games, Джим Кенеди, от своя страна признава Казахстан за един от важните пазари в Централна Азия. По отношение на географския размер, Кенеди заяви, че Казахстан е деветата по големина държава в света. Казахстан също е смятан за икономическия център на региона, който генерира 60% от БВП на Централна Азия, според Кенеди.

Кенеди изрази оптимизъм, че опитът им в стартирането на лотарии в различни страни ще има “положително въздействие върху представянето, сигурността и цялостния успех на Националната лотария за гражданите и правителството на Казахстан“.

Лотарията е важен елемент на Scientific Games, като общият приход от лотарията е $17,5 милиона през 2017 г. Тези цифри са с 9% по-високи от приходите през 2016 г.

Оперативният доход на Scientific Games от лотарията през 2017 г. се е увеличил до $84,2 млн., което отразява преди всичко ползата от по-високите приходи и по-ниската амортизация.

Очакваните приходи преди амортизацията (AEBITDA) скочиха с 20% до $94.6 млн. в сравнение с $79.1 млн. през 2016 г. AEBITDA се подобри доста, което отразява най-вече увеличението на приходите и по-печелившия приход, продажбите, общите и административните разходи.

Най-популярното предлагане на Scientific Games е Instantgames. Приходите й нараснаха с 8% до $10,6 милиона. По-голямата част от приходите на Instantgames идват от Съединените щати.

Leave a Reply