Как се избират сервизи за хранене за децата?

Независимо дали детето ви ще опита бананово пюре за първи път или се рови във вечерята от спагети, има голяма вероятност да ви се наложи да приготвите сервизи за хранене, предназначени за неговите нужди. Хранителните и самозащитни умения се развиват с течение на времето, а способността на детето ви да пие от чаша и да държи вилица или лъжица постепенно ще се подобрява. Имайки предвид това, можете да изберете съдове, които помагат във всяка фаза.

Чаши

Може да се наложи да изпробвате няколко различни стила на чаши, преди детето ви да намери такъв, който наистина харесва. Два фактора, които трябва да се имат предвид: лесно отпиване и дали течността може да изтече лесно от чашата.

Възрастов диапазон: Някои марки препоръчват такива да се ползват на възраст след 3 месеца, въпреки че в повечето случаи майките започват да използват чаши за децата си най-рано след шестия месец.

Съдове

След като бебето започне да яде твърди храни, ще започнете да му предлагате и от храната на възрастните. Всякакви сервизи за хранене за бебета и малки деца обикновено са доста издръжливи и безопасни. Те включват основно чиния и купа и са изработени от пластмаса, но също така се предлагат от неръждаема стомана, стъкло, бамбук и силикон.

Прибори

Лъжиците, предназначени специално за бебета, са нежни към чувствителните венци. Някои имат чувствителни на топлина покрития, така че те ще променят цвета си, за да ви покажат, когато храната е твърде гореща. За децата, които се хранят самостоятелно, лъжиците трябва да имат широки или заоблени дръжки, които са лесни за хващане. Някои лъжици и вилици имат забавни дизайни, за да направят храненето по-забавно.

Възрастов диапазон: Ще започнете да използвате лъжички, когато захранвате бебето си с твърди храни на възраст от 4 до 6 месеца. Отглеждането на дете е трудна и отговорна задача, но изисква просто информираност и старание, за да предложите най-доброто на детето си и да го направите щастливо. Успех!

Leave a Reply